Gli amici del cimitero acattolico

Søg
Go to content

Main menu

Lyd

Niels Ravnkilde - Deuxieme Romance

Musikken, der kan høres gennem nedenstående afspiller, er Franck Duo med Niels Ravnkildes "Deuxieme Romance", oprindelig for violin og klaver. De trykte noder er uden årstal men formodentlig fra engang i 1870’erne. Det er tilegnet miss Annie Crawford, forfatterinden, der havde Niels Ravnkilde som lærer indtil hun flyttede fra Rom til Polen i forbindelse med ægteskabet med baron Eric von Rabe.

Den fynske Franck Duo, der består af Ida Franck (cello) og Berit Juul Rasmussen (piano) har specialiseret sig i sonater. Særligt Dannelsesrejsen til Rom i 1800-tallet påkaldt sig Franck Duos opmærksomhed, og vi præsenterer fra duoens program følgende:
"Med udgangspunkt i den danske komponist Niels Ravnkildes dagbøger fra midten af 1800-tallet tager vi jer med på hans dannelsesrejse til Rom, hvor han endte med at blive boende det meste af sit liv og hvor han blev et centrum for den skandinaviske koloni og skandinaviske kunstnere på besøg i byen. Vi beskriver hans møde med tidens prominente komponister som f.eks. Grieg, Liszt, Gade og Heise – både i ord og toner. Programmet indeholder bl.a. Griegs dejlige sonate for cello og klaver, sange af Ravnkilde samt musik af Liszt og Heise."

Læs mere om Franck Duo på deres hjemmeside: www.franckduo.dk

Back to content | Back to main menu