Gli amici del cimitero acattolico

Søg
Go to content

Main menu

Webshop

Bøger

Vi kom fra Danmark
Vi kom fra Danmark
Dette er bogen om den Ikke-katolske kirkegård i Rom, der af mange betegnes som verdens smukkeste kirkegård. At der findes grave her af dansk oprindelse, vidner på sin egen måde om den store tiltrækningskraft Italien og især byen Rom i tidens løb har øvet på vore landsmænd.
Med biografier og kort over kirkegården.

Prisen er inklusiv levering.
250.00 kr Add
Døden i Rom
Døden i Rom
Kandidat Johannes Knudsens breve fra Udenlandsrejsen 1855-56.

Prisen er inklusiv levering.
150.00 kr Add
Blaae som Paafuglens Bryst
Blaae som Paafuglens Bryst
Johan Friderich Bergsøe (1841-97), en af de mindre kendte danske malere, foretog sammen med søsteren Clara en Italiensrejse 1867-69. Den berømte bror, forfatteren og zoologen Vilhelm Bergsøe sluttede sig til dem ved ankomsten til Italien. Han var nogle måneder i forvejen rejst derned for at pleje sine dårlige øjne. Døvhed og et fysisk handikap forhindrer ikke Johan Friderich Bergsøe under opholdet i Italien at udvikle sine evner som blomster- og landskabsmaler, og han formår i årene efter hjemkomsten at blive en anerkendt kunstner. De tre søskende Bergsøes fælles oplevelser fremgår af Johan Friderich Bergsøes rejsedagbog, der på charmerende vis beretter om livet blandt skandinaverne i Rom, om jordskælv på Ischia og et sommerophold i Toscana.

Prisen er inklusiv levering
225.00 kr Add
Maatte disse simple Toner
Maatte disse simple Toner
Niels Ravnkildes dagbøger 1853-57 er en fortælling om en ung mands ulykkelige og uopnåelige kærlighed til en smuk, rig købmandsdatter. I stedet for at blive gift med hende, bliver komponisten viet til Rom men erstatningsægteskabet bliver lykkeligt og varer hele livet. I dagbøgerne 1853-57 kæmper Ravnkilde for at etablere en anstændig tilværelse ved at give undervisning og komponere småstykker for klaver.
Knut Hamsun kunne have brugt Ravnkilde som hovedperson i romanen "Sult", så usselt er livet i perioder for Ravnkilde, men kunstnerne hjælper forbilledlig hinanden med at overleve sult og sygdom.

Prisen er inklusiv levering
250.00 kr Add
Eensom er jeg, dog ei ene!
Eensom er jeg, dog ei ene!
Trods æreshvervet som formand for Skandinavisk Forening i Rom med kontakt til både tilrejsende og fastboende, følte Niels Ravnkilde sig mere og mere ensom. Nordmændene Henrik Ibsen og Edvard Grieg støttede på hver deres måde Niels Ravnkilde, men problemerne i Skandinavisk Forening tærede meget på kræfterne. En mærkedag i hans liv var d. 11 februar 1881 hvor opførelsen af den nykomponerede orkestersuite no. 1 fandt sted.
275.00 kr Add
mit sidste Ord vilde blive: Hils Grieg!
mit sidste Ord vilde blive: Hils Grieg!
Sorg og glæde følges ad, det får komponisten Niels Ravnkilde at føle de sidste leveår. Uroen i Skandinavisk Forening i Rom kulminerer ved, at han kuppes fra formandsposten, foreningens guldalder varede i 25 år. Ravnkildes musikelever finder andre og bedre undervisere, økonomien og helbredet skranter; som kulmination mister han sit hjem gennem mere end 36 år. Til gengæld oplever han stor hyldest ved sit besøg i Danmark 1886, to satser af hans symfoni spilles i Tivoli, et titulært professorat tildeles ham og sande
venner, bl.a. Edvard Grieg støtter op om ham og hans store musikproduktion. Under et sommerophold i Siena bliver Niels Ravnkilde syg og han dør i Rom november 1890.
250.00 kr Add
Niels Ravnkildes dagbøger bind 1-3
Niels Ravnkildes dagbøger bind 1-3
Niels Ravnkildes dagbøger 1853-57 og 1880-90, 3 bd. ialt 1120 sider. Særtilbud 600 kr. excl. forsendelsesomkostninger.
600.00 kr Add

Foredrag

Verdens smukkeste kirkegård
Verdens smukkeste kirkegård
Den ikke-katolske kirkegård i Rom vidner om den store tiltrækning som Rom i de seneste århundreder har haft og stadig har på danskerne. Kunstnere, videnskabsdyrkere, fastboende og turister har alle sat deres præg på Rom, nogen så meget at de aldrig vendte hjem til Danmark. Hør om disse personer, deres skæbner, kirkegården og gravstedernes restaurering, livet mellem kunstnerne i Rom og i Skandinavisk Forening.

90-180 min.; honorar: efter aftale + rejseomkostninger uden for Storkøbenhavn.
0.00 kr Add
Den oversete kunst - det glemte sprog
Den oversete kunst - det glemte sprog
Med udgangspunkt i kirkegårde og kirker i Rom og i Danmark fortæller vi om gravminder, deres udtryk i form af type, allegorier og symbolik, så det næste besøg i en kirke eller på en kirkegård vil være en helt anderledes oplevelse. F.eks. hvad betyder fasces på et mindesmærke?, hvorfor er der en kvinde med et spejl på gravstenen?, er pyramiden et frimurersymbol? osv. osv. Budskaberne fra fortiden gennemgås i et underholdende og interessant foredrag, der går på tværs af kunst, litteratur, kulturhistorie og historie.

90-180 min.; honorar: efter aftale + rejseomkostninger uden for Storkøbenhavn.
0.00 kr Add
Back to content | Back to main menu