top of page
Foredrag

Vi har i mere end 15 år beskæftiget os med restaurering af de gamle danske kunstnergravsteder i Rom. I alt er det på nuværende tidspunkt blevet til istandsættelse af 28 gravsteder, der hermed er reddet fra ødelæggelse.
Bogudgivelser: Bl.a. Vi kom fra Danmark, 1998; Døden i Rom, 2000.
Vi kommer i hele landet med vores foredrag:

1. Verdens smukkeste kirkegård
Den ikke-katolske kirkegård i Rom vidner om den store tiltrækning som Rom i de seneste århundreder har haft og stadig har på danskerne. Kunstnere, videnskabsdyrkere, fastboende og turister har alle sat deres præg på Rom, nogen så meget at de aldrig vendte hjem til Danmark. Hør om disse personer, deres skæbner, kirkegården og gravstedernes restaurering, livet mellem kunstnerne i Rom og i Skandinavisk Forening.
Foredraget er bl.a. afholdt i ”Dante Alighieri” i Viborg og Aarhus, ”Gli Amici” i Vallensbæk samt i LOF og FOF på Sjælland og Fyn.
90-180 min.; nødv. hjælpemidler: lysbilledapparat, honorar: efter aftale + rejseomkostninger uden for Storkøbenhavn.

piranesi_pyramid.jpg

2. Den oversete kunst - det glemte sprog
Med udgangspunkt i kirkegårde og kirker i Rom og i Danmark fortæller vi om gravminder, deres udtryk i form af type, allegorier og symbolik, så det næste besøg i en kirke eller på en kirkegård vil være en helt anderledes oplevelse. F.eks. hvad betyder fasces på et mindesmærke?, hvorfor er der en kvinde med et spejl på gravstenen?, er pyramiden et frimurersymbol? osv. osv. Budskaberne fra fortiden gennemgås i et underholdende og interessant foredrag, der går på tværs af kunst, litteratur, kulturhistorie og historie.
Foredraget er nyt.
90-180 min.; nødv. hjælpemidler: lysbilledapparat, honorar: efter aftale + rejseomkostninger uden for Storkøbenhavn.

image010.jpg

For bestilling af foredrag, kontakt os via vores Kontakt-side eller bestil et foredrag via vores Webshop, og vi vil kontakte dig om pris, tid og sted.

bottom of page